websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog...

Ásvány ékszer tisztítása és energetizálása otthon

Minden ásvány képes elraktározni a környezetéből érkező információkat és energiákat, ami nem mindig pozitív. Ezért nagyon fontos, hogy az ékszereidet bizonyos időközönként megtisztítsd. Ásvány ékszereim “kristálytisztán” érkeznek meg hozzád. Számomra ez nagyon fontos. Ez különbözteti meg az ékszereimet a boltban vásárolt ékszerektől. De mit jelent pontosan a tisztítás és miért van rá szükség?

 

Hogyan zajlik az ékszer megtisztítása?

A folyamat során megtisztítom az ékszert fizikai és energetikai síkon is, hogy fokozni tudjam az ásványok hatását. Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis miért van szükség erre az egészre? 🙂 Természetesen akkor sincs semmi baj, ha tisztítás nélkül hordod az ékszereidet, viszont ha fontos számodra az, amit az egyes ásványok közvetítenek és szeretnéd érezni a pozitív hatásaikat, akkor mindenképp szükség van a tisztításra. A szertartás során Aura Soma kvintesszenciát használok, ami abban segít, hogy eltávolítsak minden olyan negatív energiát, ami korábban érte az ásványt. A tisztítás után az ékszert megáldom egy imával, hogy békét, nyugalmat és boldogságot hozzon az életedbe.

Hogy végezhetem el otthon?

Ha a babaváró ásványékszerek közül választottál, biztos lehetsz benne, hogy minden korábbi negatív energiától megtisztítva kapod meg az ékszereket, időnként azonban nem árt újra elvégezned a tisztítást. Erre a célra a legjobb a forrásvíz, de ha nincs rá lehetőséged, csapvízzel is elvégezhető. Fogd a kezedbe lazán a követ, vagy az ékszert és tartsd a langyos csapvíz vagy a friss forrásvíz alá. A víz semlegesíteni fogja a statikus feltöltődést, és szó szerint elmossa a negatív energiákat. Tartsd a víz alatt a követ egészen addig, amíg meg nem érzed a kő természetes tisztaságát. Csukd be a szemed, koncentrálj a kőre, próbálj meg ráhangolódni a rezgéseire és ami nagyon fontos: légy türelmes! Azt ,hogy az ékszer megtisztulása mennyi időt vesz igénybe, nem lehet egységesen meghatározni, mindenki más tapasztalatról számol be, az viszont biztos, hogy tudni és érezni fogod. 🙂
Vannak azonban olyan kövek, melyek tisztítására kiemelten figyelned kell: lazán zárd a markodba őket, mert előnyösebb számukra, ha nem közvetlenül érintkeznek a vízzel. Ilyen ásvány például a malachit, a lazurit, a halit, a krizokolla és a türkiz is.
Ha több ásványt, vagy ékszert tisztítasz, minden darabot külön-külön tisztíts meg és hagyd megszáradni egy tiszta felületen. Végül köszönd meg a víz tisztító energiáit és a rezgések helyreállítását!

Energetizálás

Ha már megtisztítottuk a köveket a korábbi káros hatásoktól, fontos, hogy feltöltsük őket pozitív energiával, hogy a legjobbat adhassák át nekünk a viselésük során. Az ásványok feltöltésére többféle lehetőség is a rendelkezésünkre áll:

  • Feltöltés másik kő erejével

Ha másik követ szeretnénk használni a feltöltésre, akkor nyers hegyikristályt vagy ametisztet válasszunk. A nyers hegyikristályok olyan tiszta és erős energiarezgéssel rendelkeznek, ami alkalmassá teszi őket bármilyen más drágakő energetizálására. Ametiszt esetén csak ametiszt drúzákat, ametiszt kristályfészket vagy geodát érdemes használni, mert a megmunkált kristályok már erre nem alkalmasak.

  • Feltöltés a Nap vagy a Hold erejével

A feltöltést elvégezhetjük a Nap vagy a Hold energiáinak felhasználásával is. Erre a legalkalmasabb időszak a napfelkelte vagy a naplemente, a holdfény esetén pedig a telihold időszaka. A holdfénnyel való feltöltés egy sokkal finomabb, árnyaltabb módja az energetizálásnak, az energia sokkal lágyabb. A legideálisabb ezt telihold időszakában végezni.

Tárolás

Ahhoz, hogy a megtisztított, energiával feltöltött ékszereid sokáig megőrizzék ezt az állapotukat és szépek is maradjanak, mindössze néhány dologra érdemes odafigyelned. Fürdés előtt mindenképp vedd le az ékszereidet, figyelj rá, hogy ne érje őket vegyszer vagy mosogatószer. A parfümöt is próbáld olyan területre fújni, ami nem érintkezik az ékszerrel. Alvás előtt is érdemes levenni őket és egy légmentesen záródó ékszerdobozkában tárolni. Ez különösen fontos, hiszen a levegőben található szennyeződések hosszabb távon elszíneződéseket is okozhatnak, az ékszerek fénytelenné válhatnak. Ezen azonban könnyedén segíthetsz egy kis sütőporral vagy szódabikarbónával, de a legtöbb ékszerboltban vásárolhatsz kifejezetten erre a célra készült ékszertisztító folyadékot is.

Azt javaslom, hogy az ékszerek tisztítását és energetizálását időnként végezd el újra. A tárolásukra vonatkozó tanácsok betartásával pedig biztos vagyok benne, hogy hosszú időn át megőrzik természetes szépségüket és feltöltenek energiával a mindennapok során.

Hevesi-Tóth Szandra

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj 8-17h-ig ha segíthetek

+36706204886